Atomar
Varmatoimisto puhdistustekniikkaa 40 vuoden kokemuksella


Yrityksen pääasiallinen toimiala oli aluksi sähköasennukset ja alan liittyvät työt. Yrityksen siirtyessä Kautian perheen omistukseen toimiala vaihtui ympäristötekniikan puolelle. DI Eero Kautia oli hankkinut aikaisemman yritystoimintansa kautta (Ekora Oy ja Ekora Engineering Oy) perusteellisen ja syvällisen kokemuksen – 35 vuotta – muunmuassa hankalien jätevesien puhdistustekniikasta. Tällöin hänen toimestaan kehitettiin ensimmäisenä Pohjoismaissa meijerien jätevesiä varten panospuhdistamo. Näitä meijeripuhdistamoja rakennettiin n. 12 kpl Eero Kautian johdolla. Puhdistamojen kokoluokka oli 2000 – 20.000 a.s.y.

Tästä meijeri-panospuhdistamosta on Atomar Oy kehittänyt maitotiloille soveltuvan kokonaispaketin, jota kutsutaan yleisnimellä “MILKILO”.

Milkilon prosessi-pumppaustankki -yhdistelmä valmistetaan Rudus Betonituote Oy:n toimesta Kurikassa ja koneisto-prosessitekniset laitteet Tamperella. Valmis puhdistamopaketti kootaan joko Kurikassa tai erikoistapauksissa asennuspaikalla maitotilalla.


Hämeenkatu 14 C 15 33100 TAMPERE
Puh. 03 212 9336 Faksi. 03 343 9244
Sähköposti: info @ atomar.fi
© Insinööritoimisto Oy Atomar Ab